2015. május 15., péntek 21:04

Kálmán Csilla, Farkas Henrietta, Pápai Renáta három héttel az NAC VB előtt

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Pápai Renáta, Farkas Heni és Kálmán Csilla a NAC Vb előtti hajrája
Palecián Judit, és az általam felkészített Tropical mini csapat utolsó simításai a varsói NAC Vb előtt:
Pápai Renáta, művésznevén „Brutália” a Figure 40 év alatti kategóriában kvalifikálta magát a Bodysport kupán az NAC VB-re.

Adottságai, strukturális szempontból szinte hibátlanok, arányos, szimmetrikus, kellő izomtömeggel rendelkezik, bőrtónusa irigylésre méltó.

Korábban a hasfalán levő kötőszövet nagyon laza volt, amelynek okozója valószínűleg a terhesség alatt hirtelen felszedett súlyfelesleg volt, nekem meg mérhetetlen gondot okozott, hogyan tudnánk azt korrigálni.
Sokat alakult ebben a verseny ciklusban e tekintetben, de még mindig feszesíteni kell rajta, ami tökéletessé tétele szerintem nagyjából még egy évet vesz igénybe.
Combfeszítőinek metszettségén kell még javítani, valamint lazítani, csiszolni a pózain.
Bár az elmúlt idényhez képest sokat javult a pózolása is, még mindig görcsös, merev.
Reni nagyon szorgalmas, lelkiismeretes versenyző, nem kizárt a döntőbejutása, ami ezen a szinten több mint jó eredmény, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy mindössze egy éve versenyez.
Ám ha a döntő mégse jönne össze a világ akkor sem omlik össze, hiszen roppant erős mezőnyben indul.
Amit Farkas Heni művelt első versenyciklusa kezdetén, az több mint kitűnő alakítás.
Bukovina Kupa /Dornavátra, Románia/; modell abszolút győztes, Bodysport Kupa, Tehetségkutató Modell -169 cm második hely /holtversenyben maradt alul!/, nyílt kategória harmadik hely /Keveházi Klementina és Lucz Melinda mögött/, Toldi Kupa/Vajdaság/ második hely a Bikini openben.
A 40 éves szőke, madárcsontú hölgy tele van energiával, szívóssága egy bulldognak is becsületére válna.

Egyik legnagyobb erénye egyben a hibája is.
Néha a túledzettség határát súrolja akaraterejével, és nehezen érti meg, hogy a másik véglet még több veszélyt rejt magában, mint az aluledzettség.
Kellemes a színpadi megjelenése, könnyed és harmonikus a mozgása, de ismerve az NAC versenyek dinamizmusát, meg kell tanulnia fürgébben beállni a kért pózba.
Judit azon fáradozik vele, hogy ne tétovázzon sokáig a beállásoknál, nehogy továbbforgassák még mielőtt beállna a kért pózba.
A Fitness Shape kategória 30 év felettiek mezőnyét erősíti majd Varsóban.
Reményeim szerint ő is a döntőbe verekszi majd magát, de ha ez idén nem jön össze, nem fog csalódást okozni sem nekünk sem lelkes szurkolóinak.
Még egy minimális tömeg elkelne Heni izomzatán, amire jó esély van a következő versenyciklusra, és combfeszítőit neki is tagolnia kell még egy keveset.
Kálmán Csilla neve ismerősen cseng a műkedvelők körében.
Egzotikus kisugárzása összetéveszthetetlenné teszi a színpadon.

Sajátos megjelenésével és ugrásszerű fejlődésének köszönhetően, na meg a Frey Classicon elért harmadik helyezésével felhívta magára a szakma figyelmét.
Genetikai adottságai a világ elitjébe robbanthatják, amennyiben szorgalma és kitartása Reniéhez és Heniéhez hasonló lesz.

Dicséretére váljék, hogy ezt a szezont komolyan veszi, amelyben komolyabb botlása még nem volt, de azt se feledjük, hogy a neheze még hátra van.
Csillának legádázabb ellensége a hátpóz, de az oldalbeállásain is kell még csiszolni.
Amennyiben ezt sikerül korrigálnia és a színpadon képes lesz megmutatni azt a maximumot ami benne rejlik, akár a dobogót is megcsípheti.
Remélem, nem párolog el belőle az alázat, a kitartás és teljes mértékben összpontosít majd a nagy feladatra.
Azokat a pózbeállásokat kell gyakorolnia, amelyek az adott szövetség szabályrendszerének palettáján szerepelnek, amelyiknek égisze alatt versenyez, hogy ne essen önnön elhibázott gyakorlásának végzetes csapdájába.
A trió Vida Zoltán vezetésével, Judit kísérete alatt utazik ki Varsóba –mert mint tudjuk az edzői segítség még a legrutinosabb versenyzőknek is jól jön, főként egy világversenyen-.
A három „Grácia” minden esetre jó úton halad, hogy saját sportpályafutását gazdaggá tegye, és a nekik szavazott bizalmat meghálálják, öregbítve ezzel a magyar sportág hírnevét mindannyiunk legnagyobb örömére.
„múmia”
Megjelent: 1633 alkalommal