2015. május 21., csütörtök 10:58

Kálmán Csilla két héttel az NAC VB előtt

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Csilla tavaly még nem tudott dobogóra kerülni a Bodysport Tehetség Kutató Kupán.
Idén már megnyerte ezt a versenyt, sőt a kvalifikációs versenyen is nyerni tudott, a Frey Classic-on harmadik helyen zárt.
Úgy vélem, ez igen komoly előre lépés, de az igazi nagy megmérettetés még csak most következik, az NAC Világbajnokság, ahol Csilla jó esélyekkel indul.

Csilla arányai kiválóak, a fizikuma még nincs teljesen kész, de a hátralévő két hét erről az alapformáról már elég lehet a csúcsformába kerüléshez.
Csilla pózolása ösztönösen jónak mondható, szépen fogja a pózokat, és gyorsan bele is áll a pózokba, ami nemzetközi versenyen nagy előnynek számít.

Vagyis az előjelek jónak mondhatók, Csilla nagyon becsületesen készül, és edzői, Lakatos Misi, és Palecian Judit is remek munkát végeztek.
A hátra lévő 2 hétben Csillának a kidolgozásán kell még javítani, illetőleg a hátulsó alapállásnál a hátát megkell tanulnia kihúzni, mert az a póza még kicsit problémás.

Csilla alig egy év alatt kezdő versenyzőből élvonalbeli versenyzővé vált, köszönhetően edzői, Lakatos Mihály, és Palecian Judit szaktudásának, és saját következetes munkájának.
Csillának hosszú lesz az idény, az NAC VB után még a WBPF EB-én is indul, és mind a két versenyen csúcsformában szeretne versenyezni.

Ebben nyilván benne van, hogy az előkészületi versenyekre nem fog 100%-os formát hozni, de szerintem ez természetes, ha én lennék az edzője, pont ugyan így csinálnám.
Nagyon sok munka, nagyon sok lemondás egy felkészülés, és az elért eredmény mindig a mezőny függvénye.

Éppen ezért, csak arra érdemes figyelni, hogy mindenki a saját fizikumából próbálja meg kihozni a maximumot.
Hogy ez mihez lesz elég, az eredményhirdetésnél kiderül, a lényeg, ha a versenyző mindent megtett, akkor emelt fővel távozhat, bár hogy végződjék is.
Remélem, Csilla képességeinek megfelelően szerepel, és jó helyezést ér el.
Vida Zoltán
Megjelent: 969 alkalommal