2018. április 10., kedd 09:18

A Győri Cutler amazonjai a Vida Fitneszben

Írta:  Lakatos Mihály
Értékelés:
(0 szavazat)

Régi hagyomány, hogy versenyzői különítményemmel időnként a Vida Fitneszbe látogatok forma csekkolásra, szakmai megbeszélésre, eszmecserére és egy baráti parolára Vida Zolival, a NAC magyar elnökével, a Bodysport Kupa mentorával és főszervezőjével.
Hétvégén is tiszteletünket tettük, a Cutler Győr versenyző hölgyeivel, akik a Fülöp Szigeteken megrendezésre kerülő NAC világbajnokságra készülnek.
A kvartett /Csapó Dorina, Raschidné Tmimi, Vongsanti Babett, Palecián Judit/ lelkiismeretes felkészülése Vida Zoli figyelmét sem kerülte el.
Szókimondó, őszinte embernek ismerjük, ezért adunk a véleményére ami fajsúlyát tekintve mindig építő jellegű.
Ennek ellenére alig talált néhány finomítani való hibát a lányok izomzatában.

De nézzük őket külön értékelve:


Csapó Dorina 10 év elteltével tért vissza a testépítés szférájába, tehát rutinos sportolóról beszélünk, aki anno már megjárta a felkészülés poklát.
Fitness Formában /jelenlegi figure vagy athletic kategória megfelelője/ volt már IFBB magyar bajnoki ezüstérmes, tehát nem idegen számára a diéta kálváriája és az edzések gyötrelme.
Dorina ékes bizonyítéka, hogy negyvenen túl is létezik sportélet, sőt nem akármilyen szinten.


Hozzátartózik az igazsághoz, hogy olyan férfi áll mögötte párja, Szabó Zoltán személyében, aki nemcsak lelkileg támogatja, de még a napi táplálékát is elkészíti, kiadagolja, bedobozolja.
Szerintem minden versenyző ilyen társat kíván magának.
Sajnos ennek a meredek ellenkezőjéről is írhatnék a csapaton belül, és bizony szomorú, hogy olyan élettársak is vannak, akik nem, hogy támogatnák az amúgy is nehéz időszakban azt akit állítólag szeretnek, de még gáncsolják a sportolásban, zsarolják, és megpróbálják ellehetetleníteni!
Dorina arányos, jó felépítésű versenyző érett izomzattal, száraz, tagolt és metszett épp olyan amilyet a shape kategória megkövetel.
Combfeszítőin kell még élesítenie egy nüansznyit, farizmait még gömbölyíteni és máris színpadra állhat.
A Body Sport kupáig amely 5 hét múlva kerül megrendezésre, egész biztos kiküszöbölhetők az apró hibák.
Százszázalékos formát a NAC vb-re szeretnénk a színpadra vinni.
Raschidné Tmimi –művésznevén Padlizsán- ellenfele lesz Dorinának a Fülöp Szigeteken, ugyanazt a kategóriát /shape +30 év/ képviseli.
Kemény küzdelem várható a két hölgy között.
Ellenfelek lesznek, de nem ellenségek, és a sport ettől szép.


Az eredmény nem lesz azonos, de a barátság megmarad.
Padlizsán a Frey Classicon is megméreti magát, ez a verseny pedig egy komoly próbatétel a NAC vb előtt.
Az elmúlt év őszi szezonjában már megmutatta magát a színpadon Lugoson, Temesváron és Csornán, és minden alkalommal a dobogón végzett.
Ő is arányos, formás testalkattal rendelkezik akárcsak Dorina, száraz, éles izomzata lehetővé teszi, hogy előkelő helyen végezzen a versenyeken, azaz egy hatos döntő sem kizárt, hogy összejöjjön neki.
Combhajlítóján kell még erősíteni, farizmát gömbölyíteni, és hátsó pózbeállásán még csiszolni.
Elmondása szerint, a verseny előtti napon ő nem vízmegvonást tervez, hanem levegőmegvonást, szerinte ez lesz versenyfelkészülésének aduásza.
Csak nehogy mások is lenyúlják a gondosan felépített stratégiát.
Vongsanti Babett egy igazi egzotikus lány, tájföldi apa és magyar anya üdvöskéje.
Még fiatal, tehát komoly jövő áll előtte ha az életkörülmények nem hozzák másként és bírni fogja hosszú távon a nem épp leányálom versenyfelkészülést. Fotogén, karcsú, darázs derék, keskeny csípő, hosszú lábak, tehát csupa olyan adottságok jellemzik, amelyek a bikini kategória elengedhetetlen elemei.


Idén először áll színpadra, vagyis egy abszolút kezdő ifjú hölgyről van szó, aki ha beérik keserű perceket okozhat ellenfeleinek a jövőben.
Egy kevés izomtömeget kell még rápakolni, a hasfalát lepucolni és hátizomzatán még tagolni.
Pózbeállásain még javítani kell, picit merev, de mivel évekkel korábban egy modellügynökségnél gyakrabban részt vett különböző divatbemutatókon borítékolható, hogy Palecián Judit segítségével rövid időn belül a pózfinomításokat is elsajátítja.
És ha már Palecián Juditot említettük, egy év rápihenés után visszatér abba a szférába amelyben annyi sikert aratott önmaga és mindannyiunk örömére.
A NAC vb-n szeretné ott folytatni, ahol abbahagyta, vagyis a dobogó legfelső fokára állni. Nyilván senkinek nincs kibérelt helye a dobogó legfelső fokán, de „Miss Boxing” munkabírását és habitusát ismerve, nem kétséges, hogy impozáns formával fog majd színpadra állni a világbajnokságon.
Nem is teheti másként, hiszen a név kötelez.
Nomen est omen.
Párosban is elindul azzal a Szanyi Csabával, aki Vida Zoli szerint megkeseríti ellenfelei életét a testépítés -172 cm-sek mezőnyében.


Csaba a Mad Max Team tagja.
Bízzunk benne, hogy az itt bemutatott csapat nem okoz majd csalódást lelkes szurkolóinak.

„múmia”

Megjelent: 3075 alkalommal
Tovább a kategóriában: « Fekete Ferenc emlékére