2007. november 27., kedd 22:29

A méregtelenítés fontossága

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Welness  körökben örök téma szervezetünk méregtelenítése,mégis kevesen foglalkoznak ezzel a testünk egészséges működéséhez elengedhetetlen témakörrel. Tekintsük át jelentőségét, és alapelveit e roppant fontos témának.
Mint tudjuk testünknek megvannak a maga sajátságos méregtelenítő mechanizmusai. Bőrünk,nyálkahártyánk alapvetően megvéd,véd minket a mérgek és kórokozók szervezetünkbe történő bejutásától,májunk pedig mind a testünkben termelődő,mind a kívülről bekerülő veszélyes anyagokat lehetőség szerint ártalmatlan és kiválasztható formába próbálja átalakítani.
A felesleges anyagok: a gyógyszermaradványok és a hormonok bomlástermékei vesénk segítségével,a vizelettel kiürülnek.
Az egészséges táplálkozás, bio-élelmiszerek fogyasztása, bőséges folyadékfogyasztás, a bélflóra regenerálása,havonta egy-két gyümölcsnap tartása segíthet abban,hogy szervezetünk eltávolítsa a számra felesleges és ártalmas anyagokat.
Ez általában elengedő,ám bizonyos esetekben szervezetünk egyensúlya felborulhat.

Ilyenkor akár arra is szükség lehet, hogy tudatosan állítsuk helyre szervezetünkben a harmóniát. Amilyen gyorsasággal változik a környezetünk,éppen olyan sebességgel kellene szervezetünknek is átállni az új feltételekre. Csakhogy ez nem mindig és nem mindenkinél működik úgy,ahogy a körülmények megkövetelnék.
Immunrendszerünk szitaként veszi fel,értékeli ki és engedi át a rostán a másodpercenként érkező új információk ezreit.
Egyéntől függően hamarabb, vagy később történik meg,hogy a rostán nem jutnak át bizonyos,az immunrendszer számára ,,kétes információk" ,amelyek idővel eltömhetik a pórusokat.
Ez egyénenként rendkívül változó formában jelentkezhet,hiszen egy tünetnek nagyon különböző okai lehetnek,ugyanakkor azonos okok nagyon különböző tüneteket válthatnak ki.
Ha például valaki allergiás az utcájában nyíló orgonára,akkor nem kell minden orgonát kivágni,hiszen nem minden utcabelire hat ugyanígy.

Azt sem mondhatjuk,hogy az amalgám tömés fejfájást és kiütést okoz. Lehet,hogy akár több régi tömés sem okoz problémát,más esetben megtörténhet,hogy tömések évekkel azelőtti eltávolítása után is komoly tünetek észlelhetők,mint például ízületi fájdalmak, gombásodás stb.
A témát ezért egyénileg kell és érdemes kezelni,és minden esetben feltétlenül szükség van szakemberi vizsgálatra,véleményre és segítségre.
MÉREGANYAGOK MINDENÜTT VANNAK-MÉREGTELENÍTENI KELL!
A témával kapcsolatos vélemények nagyon eltérőek.
Bár a méregtelenítés fogalma nem ismeretlen,sokan nem igazán tudják,mit is kell ezzel kezdeni,mert nem ismerik a szervezetbe bekerülő méreganyagok és az ebből eredő krónikus megbetegedések közötti összefüggést.
A mindennapi szennyezőanyag-probléma és annak következményei nem igazán tudatosulnak az emberekben,így aztán az ,,engem ez nem érint" -elv alapján nem is igazán érzik magukénak a témát.
Ez érthető is,hiszen a témával kapcsolatos tájékoztatások általános,globális jellegűek, s csak kevesen tudják,hogy ők maguk érintettek lehetnek.
Az ijedelem, és pánikkeltés helyett, a felvilágosítás és a problémamegoldás útját kellene tudatni embertársainkkal.
Azt mindenképpen nyíltan kijelenthetjük,hogy a méregtelenítés az első,legfontosabb lépés a gyógyulás útján!
Ha nem méregtelenítéssel kezdjük a kezelést,számíthatunk arra,hogy a panaszok visszatérhetnek,hiszen a méreganyagok a szervezetben blokkolhatják az anyagcsere gördülékeny folyamatait.
Más szóval megszakadhat az energiaáramlás.
Ez képletesen olyan,mintha az autópályáról letérve hirtelen köves úton kellene járművünkkel tovább bukdácsolnunk.

Összegezve: vegyük tehát a lehető legkomolyabban szervezetünk méregtelenítését,és meggyőződhetünk,hogy testünk meghálálja a vele való törődést.

"múmia"
Megjelent: 1292 alkalommal