2009. augusztus 28., péntek 18:44

Mit tudunk az algákról? (folytatás)

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Milyen életkorban ajánlott a mikroalga fogyasztása?
Semmiféle mellékhatásuk nincsen, ezért teljesen ártalmatlan táplálék kiegészítők.

Szól bármi az ellen, hogy a mikroalgákat terhes nők is fogyasszák?
Nem. Ennek ellenére beszéljen erről orvosával! Úgy tartják, hogy egy állapotos nőnek kettőről kell gondoskodnia, nem csak magáról. Ily módon egyértelműen megnövekszik a tápanyag és a fehérjeszükséglet. A mikroalgák tökéletesen megfelelnek arra a célra, hogy ezt a fokozott igényt kielégítsék.

Gyógyszernek minősül a mikroalga?
Nem. A Spirulina és a Chlorella természetes, teljesen növényi alapú táplálék kiegészítők.

Az állatokra is hatnak a mikroalgák?
Állatokkal dolgozó természetgyógyászok, de még állatorvosok is szívesen használnak mikroalgákat táplálékkiegészitésül, különösen lábadozó állatok esetében. Akár az embereknél, sok állat is hiányt szenved vitális anyagokban, így betegségek támadják meg őket. A mikroalgák ezekben az esetekben már kölyökkorban elősegítik a megfelelő növekedést, később a fénylő bundát, egészséges fogakat és csontvázat – egyszerűen egy egészségesebb, életvidámabb élőlényt.


Gyerekek is szedhetik a mikroalgát?
Meglehet gyermekei nem fognak kiugrani örömükben a bőrükből, ha reggel és este nutellás kenyér helyett spirulinát kapnak, de ne csüggedjen! Nagyon megéri, hogy – akár kis trükközéssel – hozzászoktassa gyermekeit a mikroalgához. Már léteznek tanulmányok, amelyek arról számolnak be, hogy hiperaktív gyermekek nyugodtabbá és kiegyensúlyozottabbá váltak mikroalgák rendszeres fogyasztásával.

Szedhetem a mikroalgákat gyógyszerekkel egyidejűleg?
Igen. A mikroalgák ugyanis nem más, mint élelmiszer. Egy tisztán növényi eredetű termék, ugyanúgy, mint a gyümölcsök és zöldségek - csak éppen tabletta, vagy por alakban.

Elegendő ha mikroalgákat fogyasztok, vagy szedjek ezen kívül másféle vitaminokat is?
A mikroalgák minden olyan vitális anyagot tartalmaznak, amelyre napi szinten szükségünk van.

Hogyan fogyasszam a mikroalgákat?
Ajánlatos a napot az aznapi adag mikroalga elfogyasztásával kezdeni. A tapasztalat azt mutatja, hogy több részletben bevéve egyik – másik adag kimaradhat, egyszerűen elfelejtkezik róla az ember. A mikroalga- tablettákat el lehet szopogatni. Felhasználási útmutató az alábbiakban egy sor olyan problémát mutatunk be, melyeknek kezelésében a mikroalga sikeresnek bizonyult.
A lista természetesen nem teljes és semmi esetre nem azért íródott, hogy emiatt bárki lemondjon az orvosi konzultációról. Ismételten, nyomatékosan felhívjuk az olvasók figyelmét arra, hogy komoly betegségek esetében feltétlenül konzultáljon orvosával, aki megállapítja mi a betegsége, illetve terápiás eljárást javasol és hajt végre. Saját szakállára történő kezelésekről nyomatékosan lebeszélünk mindenkit. Anti –Áginghatás, a mikroalgák csökkentik a korral járó gyulladást okozó cytokin előfordulását. Allergia a phycocyninnak, ami a Spirulina egyik alapanyaga szájon át történő adagolásával csökkenthető a hisztamin szint az allergiás eredetű gyulladásos megbetegedések esetén.
A hisztamin egy szöveti hormon, melyet az egészséges szervezet képes lebontani. A le nem bontott hisztamin panaszokat okoz, úgymint légzési nehézségek, vérnyomás esése, bőr kipirosodása, csalánkiütések, hányinger, hányás, fejfájás és hasmenés. Gyulladások a mikroalgák gyulladáscsökkentő hatásúak. Laboratóriumi körülmények között elvégzett tesztek kimutatták, hogy gyulladást okozó részek aránya csökkent. Ezt a mikroalgákban található phycocaninra vezették vissza.

/folytatjuk/ "múmia"
Megjelent: 605 alkalommal