2012. december 07., péntek 20:42

Egészséges finomságok: tojás fehérjébe tekert szőlős csirkemell

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Ígéretemhez híven folytatom az egészséges táplálkozást megkönnyítő receptek közlését.
Érdemes holt idényben is odafigyelni a táplálkozásra, hiszen nem mindegy, a formába hozásnál hány %-át veszíti el a sportoló a testsúlyának.
A túlzott fogyasztás terheli a szívet, és nagy az esélye, hogy fokozott izomvesztést okoz.
Tehát, aki teheti, táplálkozzon célszerűen, ehhez szeretnénk némi segítséget nyújtani.
Tojás fehérjébe tekert szőlős csirkemell :



1 személyre hozzávalók:

• 150g fehér vagy vörös szőlő
• 50g vaj
• 1 fej vöröshagyma
• 330g csirkemell
• 50g mozzarella sajt (reszelve)
• 4 db tojás fehérje
• Friss bazsalikom és petrezselyem (finomra vágva )
• 3-4 csipet só és bors

Elkésztés:

Először is előkészítjük a tölteléket. A vöröshagymát és a csirkemellet kockára vágjuk. Előmelegített serpenyőbe egy picit megdinszteljük a vöröshagymát majd amikor a hagyma megdinsztelődött, hozzá rakjuk a csirkemellet és a szőlőt. 10 percig nagylángon, lefedve főzzük őket majd még 5 percig fedő nélkül tovább főzzük, hogy a elpárologjon a húsnak és a szőlőnek a leve. A végén sózzuk, borsózzuk. Nagyon figyeljünk oda arra, hogy ne égjen oda semmi mert akkor keserű lesz és ehetetlen. Amikor töltelék elkészül még melegen összekeverjük a reszelt mozzarella sajttal és a friss fűszernövényekkel az az a bazsalikommal és a petrezselyemmel . Erre azért van szükség, hogy a sajt megolvadjon és össze fogja tölteléket. (Tudták, hogy 1 db Mozzarella sajt 22,35g Zsírt, 22,17g Fehérjét, 2,19g Szénhidrátot, 1,03g Cukrot, 627mg Nátriumot, 505mg Kalciumot, 354mg Foszfort, 76mg Káliumot, 300 kcal Energiát tartalmaz?)
Ha készen vagyunk a töltelékkel akkor már nincs sok hátra. Előmelegítünk egy újabb serpenyőt és abba beleöntjük a sárgájától külön választott tojás fehérjét. Megfőzök úgy, hogy fel vegye a serpenyőnek a kerek formáját. Majd amikor elkészül a tojás, próbáljuk úgy kivenni a serpenyőből, hogy egybe maradjon az egész. Egy lapos tányérra helyezzük rá a tojást. A tojásra a tölteléket. Végül tekerjük fel a tojást a töltelékkel és már készen is vagyunk.
Jó étvágyat!

A receptet Balogh Máté szakács mester készítette, amiért mindannyiunk nevében szeretnék köszönetet mondani.
Vida Zoltán
Megjelent: 2428 alkalommal