2014. március 30., vasárnap 21:30

Újabb edzés videó a Vida Fitnesz youtube csatornáján: formába hozó női lábedzés

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
A nők genetikailag, és hormonálisan is mások, mint a férfiak, míg általában a férfiak legproblémásabb testrésze a hasizom alsó része, illetőleg a törzsfeszítő, addig a legtöbb nőnek a lábai, és a farizmai okoznak gondot.
Ezért most egy formába hozó női lábedzést töltöttünk fel, ami egy magas ismétlési számú intenzív edzés, szuper szettekkel.
A videóban két hölgy edzését láthatjuk, Soós Bernadett fitness N.A.C. Universum, és Hízó Diána, aki élete első versenyére készül, mind a két hölgy a Pro Nutrition támogatott versenyzője.
Videó megtekintése

Az edzést rövid gimnasztikai bemelegítés után egy álló vádli, álló combhajlító szuper szettel kezdtük, 4 sorozatban, a vádlinál 20-as, a combhajlítónál 15-ös ismétlési számmal.
Ezt követően fekvő combhajlítás, merevlábas felhúzás következett, szintén szuper szettben.

Öt sorozatot végeztünk, 15-ös ismétlésekkel, intenzíven, közepes súlyokkal, ügyelve a szabályos kivitelezésre.
Ez után lábnyújtás következett, kitöréssel szuper szettben, összesen 5 sorozat, a lábnyújtásnál 20-as, a kitörésnél 12-15 ismétléssel, intenzíven, ügyelve a szabályos végre hajtásra.

A következő gyakorlatnál nem alkalmaztunk szuper szettet, guggolást csináltunk, szabad súllyal, öt sorozatban, piramisban, 15, 12, 10-es ismétlésekkel.
Combközelítő, combtávolító szuper szettel folytattuk, 4 sorozatot végeztünk, 20-as ismétlésekkel.

Farizom gyakorlatok következtek, lábhátra emelés gépen, szettben az oldalra emeléssel, 4 sorozat, 12-es ismétlésekkel, pihenő nélkül.
Láb hátra tolás farizom gépen volt a következő gyakorlat, 3 sorozatban, 12-15 ismétléssel.

Ez után durván 30 perc lépcső járó, egyenes háttal, kapaszkodás nélkül.
Nem vitatom, hosszú és kemény program, a makacs testrészekről nem egyszerű leszedni a felesleget, még így sem.

Teljesen kezdőknek nem ajánlom, egész biztos nem bírják végig csinálni, de a gyakorlatok szabályos végre hajtását el tudják sajátítani, a videó alapján.
Vida Zoltán
Megjelent: 1350 alkalommal