2014. július 26., szombat 16:33

Újabb videó a Vida Fitnesz youtube csatornáján: vállgépek helyes használata

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
A mellgépek helyes használata után a vállgépek helyes használatát próbáljuk bemutatni.
Mivel az eszközállományunk szerencsére bőséges, van választási lehetőség bőven, nincs az a kényszer, hogy nincs miből választani, és bütykölni kelljen a változatosság kedvéért.
Próbáltuk a lehető legalaposabban bemutatni, és elmagyarázni a gyakorlatok végrehajtását, illetőleg azt, hogy melyik gyakorlat mire való.

Az erőnléti gyakorlatok erő és tömegnövelés szempontjából a leghatékonyabbak, de egy edzésen belül én maximum két ilyen gyakorlatot ajánlok.
Az olyan gyakorlatok, amelyek izolálásra és erőnléti edzésre is alkalmasak, változatossá tehetik az edzésünket, az adott edzés napon legalább egy ilyen gyakorlatot beiktatnék.
Az izoláló gyakorlatok inkább finom korrekciókra valók, az alapgyakorlatokat nem pótolják, de nyilván valóan ettől még rendkívül hasznosak.
Sajnos sokszor látok rosszul felépített edzéseket, ahol erőnléti problémák miatt az alapgyakorlatok helyett inkább az izoláló gyakorlatoknál próbálnak szabálytalanul nagy súlyokat össze vissza rángatni, annak reményében, hogy ettől biztosan gyorsabban fog fejlődni.
Persze ez esélytelen, de sajnos nem mindenkit lehet erről meggyőzni.
Remélem, minél többen megtekintik, és megfogadják azt, ami a videóban elhangzik.
A gyakorlatokat Simon Attila, és Plumbás Ádám mutatta be, segítségüket köszönöm.
Vida Zoltán
Megjelent: 1689 alkalommal